BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Machinebrand bij firma Decospan langs de Lageweg in Menen

Machinebrand bij firma Decospan langs de Lageweg in Menen
Foto: NDZ
Bij de firma Decospan langs de Lageweg brak tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brand uit aan een houtbreekmachine. Dergelijke machine breekt grotere stukken hout in kleinere deeltjes die dan verder verwerkt worden. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling, waardoor een rookpluim opsteeg boven het bedrijf. Het waren arbeiders van de nachtploeg die rond kwart na één het vuur opmerkten aan de machine en na een tevergeefse bluspoging de brandweer van zone Fluvia verwittigden. Die snelde massaal ter plaatse. Om te kunnen beschikken over voldoende bluswater, werd versterking ingeroepen van verschillende posten, die met tankwagens ter plaatse snelden. “Die versterking kon echter snel afgebouwd worden”, klinkt het bij de persofficier van zone Fluvia. Uiteindelijk bleef de brandweer nog tot zaterdagmorgen 5u ter plaatse om na te blussen. Meer dan waarschijnlijk ligt een technisch defect aan de oorzaak van de brand. Niemand raakte gewond. De firma Decospan is een familiebedrijf en Europees marktleider in de verwerking van fineerhout.

Tweede brand

Zaterdagvoormiddag snelde de brandweer opnieuw naar de Lageweg voor een vermeende industriebrand. Bij de firma Axo Industries, gelegen op een boogscheut van de firma Decospan, vatte een hoeveelheid houtstof vuur in een container nabij de houtafzuiginstallatie van de schrijnwerkerij. Een alerte buurtbewoonster merkte de rookontwikkeling op en verwittigde de brandweer, die de situatie in een handomdraai onder controle had.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 september 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de