BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Alcatraz geeft startschot op Depart XXL met Sound of Noise

Alcatraz geeft startschot op Depart XXL met Sound of Noise
Foto: FVL
Depart XXL, het eerste coronaproof evenementenplein van het land, opende zaterdagavond zijn deuren met Sound Of Noise. Festivalorganisator Alcatraz neemt de organisatie in handen. Mario Mortier, booker en promotor van Alcatraz: “Met Sound Of Noise bouwt Alcatraz aan een nieuw concept. We willen niet braaf aan de zijlijn staan toekijken hoe onze beminde sector stilletjes maar resoluut naar de afgrond wegzinkt. We willen vooral creatief blijven omspringen met de vervelende situatie waarin we ons nu al een hele poos bevinden en proberen met SON opnieuw aan een vorm van min of meer normale live-muziekbeleving te doen. Uiteraard binnen de mate van het mogelijke én steeds met oog voor de veiligheid van onze bezoekers, artiesten en crew. Met Depart XXL krijgen we de kans ons vooral te concentreren op de organisatie en programmatie van ons evenement en dat met een aanzienlijke capaciteit. Dat is vooral te danken aan het feit dat de site, die helemaal coronaproof werd ingericht, heel wat praktische zorgen voor de organisator wegneemt.” Axel Ronse, schepen van Cultuur: “We geven zuurstof aan de evenementen- en cultuursector. Corona mag en zal ons niet klein krijgen. Met Depart XXL geven we het voorbeeld in Vlaanderen. Zowel publiek als artiesten tonen massaal hun interesse in onze site. Wij bewijzen dat coronaproof evenementen organiseren kan. Hopelijk volgen alle andere Vlaamse steden en gemeenten. Dat is ons doel.” Kelly Detavernier, schepen van Evenementen: “Alcatraz was meteen enthousiast over onze plannen om een coronaproof evenementenplein te bouwen. Op korte termijn hebben zij een knap programma in elkaar gestoken. Op 1 week tijd werd het evenementenplein gebouwd met ondermeer tal van zeecontainers die zowel als bar, tribune, logistiek, … dienen. Ondanks het feit dat Alcatraz afgelopen zomer niet kon plaatsvinden, zijn we blij om met Sound of Noise hen nu toch een podium te geven. Alcatraz is een typisch Kortrijks product en daar zijn we fier op!” “Onze eventsector heeft zware klappen te verduren gekregen het laatste half jaar. We kunnen de organisatoren niet beter ondersteunen dan door gewoon opnieuw evenementen mogelijk te maken. Zij het met een beetje zin voor creativiteit. Dit evenementenplein moet een voorbeeld voor de rest van Vlaanderen”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 oktober 2020
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Evenementen, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd