BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Audi gaat van verkeerswisselaar af en verdwijnt in struikgewas, bestuurder en passagier gewond

Foto NDZ
Foto NDZ
Bij een spectaculair verkeersongeval die zich heeft voorgedaan op de verkeerswisselaar ’t Ei in Kortrijk zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. Toen even na vier uur de bestuurder van een Audi Q2 ter hoogte van de splitsing naar de afrit Kortrijk-Centrum op het natte wegdek de controle over zijn voertuig verloor liep het behoorlijk fout.  Aan het begin van een scherpe bocht kwam het voertuig eerst tegen de vangrails rechts van de weg terecht, waarna de wagen nog enkele tientallen meters verder schoof.  Daarbij maaide de Audi Q2 eerst nog diverse signalisatieborden omver, voor de wagen weg gekatapulteerd werd en het dichte struikgewas in dook, een 30-tal meter van de snelweg.   Het voertuig was hierdoor amper nog te zien voor het aankomend verkeer. Aanvankelijk werd gevreesd dat de inzittenden, een man en een vrouw afkomstig uit Noord-Frankrijk, gekneld zaten, maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek die vrees onterecht en waren beiden al uit het voertuig geklauterd. De vrouw raakte bij de crash zwaargewond, maar was bij bewustzijn toen ze naar de vlakbij gelegen spoeddienst van AZ Groeninge werd overgebracht.  De man komt er wellicht vanaf met lichtere verwondingen vanaf. Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 oktober 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd