BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandweer rukt uit voor brandende gasbarbecue te Gullegem, schade beperkt

Foto NDZ
Foto NDZ
Een gas barbecue heeft zondagmiddag even voor opschudding gezorgd bij een gezin die woonachtig is op de Pijplap in Gullegem.  Wat een late najaarsbarbecue diende te gaan worden draaide echter anders uit dan gepland.  “Ik wou net de gasbarbecue aansteken achter onze woning toen ik meteen blauwe vlammen zag ter hoogte van de koppeling tussen de barbecue en de gasslang en maande iedereen aan om naar buiten te gaan. Daarna snelde ik naar mijn overbuur, die brandweerman is. Samen verwittigden we de brandweer”, klinkt het bij de bewoner. Die waren snel ter plaatse en koelden in eerste instantie de gasfles, waardoor het gevaar snel geweken was. “Daarna draaiden we de fles dicht, maar omdat die bleef lekken, beslisten we om ze gecontroleerd te laten leeglopen”, verduidelijkt luitenant Jean-Pierre Demeestere. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot het toestel zelf, die rijp is voor het schroot. Dankzij de alerte reactie van de bewoner raakte niemand gewond en is er aan de woning zelf ook geen schade.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 oktober 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws