BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Bestelwagen en aanhangwagen gekanteld in Menen, bestuurder ongedeerd

Bestelwagen en aanhangwagen gekanteld, bestuurder ongedeerd
Foto: NDZ
Op de A19 in Menen is zaterdagmorgen in alle vroegte een bestelwagen met aanhangwagen gekanteld. Als bij wonder raakte daarbij niemand gewond. Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven toen de bestuurder met zijn bestelwagen en aanhangwagen op weg was naar een klant om een pas afgewerkte houten poort te leveren. Op die dubbelassige aanhangwagen was een volledig afgewerkte houten poort bevestigd en lag ook een hoeveelheid zandzakken gestapeld. Enkele honderden meter na het oprijden van de A19 in Geluwe om richting Kortrijk te rijden, liep het mis. De bestelwagen en aanhangwagen gingen aan het slingeren en belandden op hun zijkant op de pechstrook. “Mogelijks speelde een plotse windstoot in de hoge houten poort, snel reed hij alvast niet, want hij was nog maar net de snelweg opgereden”, vertelt de vader van de jongeman, die zijn zoon ter hulp kwam. De jongeman kwam er met de schrik vanaf en kon zelf uit de gekantelde bestelwagen klauteren. De bestelwagen, de aanhangwagen en de zware houten poort moesten getakeld worden, de lading zandzakken werd overgeladen in een andere aanhangwagen. Dat nam de nodige tijd in beslag. Meer dan een uur bleef enkel de linkerrijstrook richting Kortrijk beschikbaar, maar dat veroorzaakte weinig verkeershinder.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 november 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de