BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandstichting in voormalige Kortrijkse ziekenhuiscampus, schade beperkt

Foto NDZ
Foto NDZ
De brandweer van zone Fluvia rukte woensdagnamiddag uit naar de voormalige van het ziekenhuis AZ Groeninge. Een alerte voorbijganger merkte omstreeks kwart voor vier dat er witte rook opsteeg uit het leegstaande gebouw en sloeg alarm. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek een jerrycan gevuld met mazout leeggegoten en in brand gestoken in de gang naar het voormalige operatiekwartier op de tweede verdieping. “Bij onze aankomst waren er nog vlammen, maar die waren in een handomdraai geblust. De schade blijft beperkt tot een deur”, vertelt brandweerofficier Hans Van Poucke. Wie voor deze vandalenstreek verantwoordelijk is, is niet duidelijk. De voormalige ziekenhuiscampus staat sinds April 2017 leeg en werd in 2018 verkocht aan Compagnie Het Zoute, een projectontwikkelaar uit Knokke. Sinds Juli 2020 is men na het verkrijgen van de nodige vergunningen, gestart met het slopen en ontmantelen van de gebouwen op de site. De te slopen gebouwen maken op termijn plaats voor het project “LOOF”: een gemengd project die de Kortrijkzanen heel wat mogelijkheden zal bieden op vlak van wonen, werken en ontspannen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 november 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Domino opent deuren

Domino opent deuren

KORTRIJK – Er is een nieuw ambachtelijk baken van smaak en inclusie in de stad. Bakkerij “Domino” opent haar deuren in de Filips van de

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen