BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelden onlangs de krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones ‘on demand’ missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde ‘6th NeTWorK’. Na een eerste fase van commerciële en technische testen, zullen de drie partners deze dienst voor eind 2021 in een B2B-omgeving op de markt brengen. Bedrijven in België die het gebruik van drones in hun bedrijfsprocessen proberen te integreren, worden geconfronteerd met tal van obstakels: dronetechnologie vereist namelijk veel expertise, de regelgeving is erg complex en streng, en zinvolle commerciële diensten zijn nog volop in ontwikkeling. Ondanks deze drempels wegen de voordelen van het gebruik van drones (o.a. omwille van hun hogere efficiëntie) voor veel innovatieve bedrijven duidelijk positief door. Daarom besloten telecomoperator Proximus, droneluchtverkeersdienstverlener SkeyDrone en drone hard- en softwareontwikkelaar DroneMatrix de handen in elkaar te slaan om deze drempels weg te werken. Ze werken aan de ontwikkeling van een geïntegreerd platform waarmee drones in een gecontroleerde en beveiligde omgeving over België kunnen vliegen voor specifieke missies (in overeenstemming met de Belgische en Europese regelgeving).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 november 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws