BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Johnnie Walker viert 200ste verjaardag met boeiende cocktail aan creatieve acties

Johnnie Walker Diageo, het moederbedrijf van Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness heeft vandaag Belgische en Nederlandse journalisten uitgenodigd om samen de 200ste verjaardag van ’s werelds bekendste whisky te vieren. Op de persvoorstelling werd “A long stride”, het boek van Nicholas Morgan met het historische verhaal van Johnnie Walker, voorgesteld. Bovendien wordt vandaag ook “The man who walked around the world” gelanceerd, een splinternieuwe documentaire geregisseerd door de award winnend regisseur Anthony Wonke. Het boek “A long stride” vertelt het echte verhaal achter Johnnie Walker 200 jaar. Zo lang is het geleden dat oprichter John Walker een nieuwe whisky op de wereld losliet en zo de geschiedenis van Schotse whisky mee gevormd heeft. John Walker’s ambitie, visie en ondernemersvuur hebben ervoor gezorgd dat, bescheiden beginnend vanuit een kleine kruidenierswinkel in Schotland, Johnnie Walker de wereld heeft veroverd. Nicholas Morgan heeft dit onwaarschijnlijke verhaal van John Walker schriftelijk vastgelegd. Het resultaat is “A Long Stride, The Story of the World’s N°1 Scotch Whisky”, een bijzonder boek over ‘s werelds meest bekende whisky. Het verhaal gaat op zoek naar de roots van Schotse whisky en neemt een duik in de geschiedenis vanaf 1820, het jaar waarin kruidenierszoon John Walker begon te experimenteren met het blenden van whisky in het stadje Kilmarnock. “Iedereen kent het merk Johnnie Walker, of je nu fan bent van whisky of niet. Maar slechts weinig mensen kennen het echte verhaal achter dit merk. In dit boek ligt de focus op het verhaal van John Walker en hoe hij er op een uitzonderlijke manier in is geslaagd om de hele wereld te veroveren met zijn blend”, aldus Nick Morgan, auteur van ‘A Long Stride’. Het boek is online te koop. De documentaire ‘The man who walked around the world’ als boeiend kijkstuk Het gaat om een onafhankelijke feature documentaire gemaakt door Something™ Originals en geproduceerd door het meermaals bekroonde productiebedrijf Partizan. ‘The man who walked around the world’ werd geregisseerd door de BAFTA-award winnende regisseur Anthony Wonke en vertelt niet alleen het verhaal van de oorsprong van het merk Johnnie Walker maar toont ook de diepe culturele impact die whisky wereldwijd heeft. Deze documentaire is vanaf vandaag te bekijken op Discovery. De trailer kan je hier bekijken. Limited Jubileum Edities zijn op de markt Speciaal ter ere van het tweehonderdjarig bestaan, heeft Diageo recentelijk ook een aantal Limited Celebratory Blends van Johnnie Walker op de markt gebracht. Het paradepaardje van deze jubileum edities is ongetwijfeld de Blue Label Limited Edition. Deze limited editions zijn zowel in België als in Nederland verkrijgbaar.   Johnnie Walker is ’s werelds grootste Schotse whisky-merk (IWSR), waar mensen in bijna 200 landen over de hele wereld van genieten. Sinds de tijd van de oprichter, John Walker, hebben degenen die zijn whisky’s mengen, smaak en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het huidige assortiment van bekroonde whisky’s omvat Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years en Blue Label. Samen zijn ze goed voor meer dan 19 miljoen verkochte kisten per jaar (IWSR, 2018), waardoor Johnnie Walker het meest populaire Scotch Whisky-merk ter wereld is.   Over Diageo Diageo is een wereldleider op het gebied van alcoholische dranken met een uitstekende collectie van merken zoals Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s en Windsor whisky’s, Smirnoff en Cîroc wodka’s, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness. Diageo-producten worden verkocht in meer dan 180 landen over de hele wereld. Voor meer informatie over Diageo, onze mensen, onze merken en prestaties kunt u terecht op www.diageo.com. Bezoek Diageo’s wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen. Celebrating life, every day, everywhere.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving