BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Marc de Bel schrijft over verborgen bevallingen in kloosters

MDB Dat Marc de Bel ijzersterke historische romans kan schrijven, wisten we al. Maar met dit boek overtreft hij zichzelf. ‘Lieze & Tine’ is een op waargebeurde feiten gebaseerd boek. De vrolijke en hippe popmuziek uit de Top 40 van The Mama’s & The Papa’s, The Beatles, Pink Floyd en Boudewijn De Groot, en televisieseries als Johan en de Alverman en The Man from U.N.C.L.E. katapulteren je helemaal terug naar de jaren ‘60. De tijd van de Flowerpower, toen de wereld anders werd. Maar ook de tijd waarin jonge, ongewenst zwangere vrouwen of meisjes naar kloosters werden gebracht en onder emotionele en fysieke druk werden gezet om hun kind af te staan. De vrouwen/meisjes werden naar Frankrijk gebracht om daar anoniem te bevallen in privéklinieken. De baby’s werden door de adoptiediensten illegaal terug naar België overgebracht, om aan wensouders te geven. ‘Er is geen kap zo heilig of de Duivel weet er wel zijn hoofd in te wringen’. Auteur Marc de Bel schrijft over de wanpraktijken die zich vroeger afspeelden achter de deuren van een klooster. Net zoals Marc de Bel zijn andere historische (jeugd)romans (Mette, Marie en Ule) is Lieze & Tine gebaseerd op dingen die eind vorige eeuw zijn gebeurd in Vlaanderen. En verhaal waar je stil van wordt, een verhaal dat je doet nadenken. Lieze & Tine is een boek voor tieners en voor wie dat was in het fantastische jaar 1968, toen inderdaad alles anders werd. Het boek werd uitgegeven door Pelckmans.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving