BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Nieuwe en exclusieve uitgave: Monopoly Kortrijk

Monopoly Onlangs werd een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Kortrijk voorgesteld. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om Kortrijk en de deelgemeenten op een unieke manier te verkennen. Het spel wordt uiteraard niet toevallig tijdens de feestdagen gelanceerd. In deze onzekere tijden kunt u samen met uw gezin deze bruisende stad ontdekken en dit veilig vanuit het comfort van uw thuis. Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Kortrijks-jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor deze stad. Er is plaats voor historische gebouwen in Kortrijk maar ook voor verschillende plaatsen in de deelgemeenten. Zo zal je bijvoorbeeld het Alcatraz Metal Festival terugvinden op de middenplaat van het bord. Daarnaast nog meer kunst en cultuur te zien via de Stadsschouwburg en kunstencentrum Buda, om slechts enkele voorbeelden te geven. Naast cultuur hebben de makers ook aandacht voor de historische gebouwen van Kortrijk, denk maar aan het Begijnhof of kerken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Maartenskerk. Ook Kortrijkse klassiekers zoals de Broeltorens of het Belfort zijn vanzelfsprekend terug te vinden in deze nieuwe editie. Bovendien wordt er ook gefocust op nieuwe, jeugdige locaties zoals De Skatebowl. De winnaars van de poll, KV Kortrijk en Tineke Van Heule, vinden we broederlijk naast elkaar terug op het bord. Het verschil in de stemronde eerder dit jaar was zodanig klein dat er beslist werd om zowel Tineke van Heule als KVK een plaatsje te bieden op het bord. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld: “Te veel gedronken tijdens de Sinksenfeesten. Ga drie vakjes terug.” of “Je verkoopt erfgoedstukken aan de collectie van Texture. De bank betaalt je M50.” En, “Je trakteert je vrienden op de Tinekesfeesten. Betaal elke speler M50.” Tot slot is ook het Monopoly-geld gepersonaliseerd met een tekening van het wapenschild van de stad. Als extraatje is er ook een exclusieve editie beschikbaar op een oplage van 85 stuks. Deze handgenummerde spellen zijn voorzien van een limited 8500-sleeve. Bovendien worden in deze 85 limited edition spelletjes houten Broeltorentjes toegevoegd als speelpion. Een uitgave voor de verzamelaars dus! Deze limited edition uitgave is exclusief verkrijgbaar via www.MONOPOLYKORTRIJK.be De spelborden liggen in verschillende lokale winkels. Van deze Monopoly-editie worden 5000 exemplaren gedrukt, waarvan het grootste deel al vooruitbesteld werd. Iedereen die het spel via de officiële website heeft besteld, zal dit eerstdaags ontvangen. Alle winkelpunten zijn terug te vinden op de website www.MONOPOLYKORTRIJK.be.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd