BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

De Canon van de Nederlandstalige literatuur

Canon Waar komt onze literatuur vandaan? Wat is ons literaire verleden? De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) selecteerde 50+1 hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur die hun eeuwige schoonheid hebben bewezen. Deze canon is geen in beton gegoten inventaris van zogenaamd verplichte literatuur, geen stenen tafel voor de eeuwigheid. Het is een gids, een inspiratie, een leidraad voor leraren, studenten, leesclubs, bibliothecarissen, uitgevers, theatermakers, cultuurministers en andere lezers. Het boek bevat niet alleen wervende teksten over elk werk en zijn auteur, maar ook zorgvuldig geselecteerde fragmenten. Het resultaat is een literair schatkistje dat in de boekenkast van elke literatuurliefhebber zou moeten staan. Dwaal en verdwaal in de schatkist die onze literatuur is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving