BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandweer redt bewoner uit woningbrand in Kortrijk

Brandweer redt bewoner uit woningbrand in Kortrijk
Foto: NDZ
De brandweer van zone Fluvia werd dinsdagavond laat opgeroepen voor een woningbrand langs de Emmanuel Viérinwandeling. Een buurvrouw die enkele huizen verder woont, merkte de brand op en sloeg alarm. Bewoner Patrick P. kon door de brandweer uit de woning gered worden maar raakte bevangen. “Ik was net buiten omdat ik m’n kat naar binnen had geroepen, toen ik de rookontwikkeling opmerkte. Ik had meteen door dat er iets niet pluis was en liep naar hier. Terwijl ik de brandweer verwittigde, bleef ik op de voordeur van onze buurman bonken. Ik hoorde hem hoesten, maar wist ook dat hij moeilijk op eigen houtje buiten zou raken”, getuigt buurvrouw Nancy Trouvilliers. De vrouw bonkte ook op de voordeur van buurman Marc, die net naast de getroffen woning woont. “De brandweer was hier erg snel, een pluim voor die mensen”, zegt de vrouw. Brandweerlui voorzien van adembescherming drongen de woning binnen en konden het slachtoffer snel lokaliseren. Patrick P., een alleenstaande zestiger die een geïsoleerd bestaan leidt, werd door de brandweerlui uit de woning gehaald maar raakte bevangen. De man kreeg ter plaatse zuurstof toegediend en daarna voor verdere verzorging naar de spoedopname van het AZ Groeninge ziekenhuis overgebracht. De brand zelf was snel onder controle, na ventilatie van de woning kon de brandweer even later al naar hun kazerne terugkeren. Hoe de brand precies ontstond is niet meteen duidelijk, mogelijks ligt een slecht gedoofde sigaret aan de basis. “Gelukkig stond ik buiten en merkte ik de rook op, 10 minuten later en het kon veel slechter afgelopen zijn”, besluit Nancy.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws