BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brandweer ruimt verdachte bidons op

Brandweer ruimt verdachte bidons op
Foto: FVL
Zondagmiddag werd Brandweer Westhoek, post Leke opgeroepen voor een incident gevaarlijke stoffen. In en naast de sloot in de Oostendestraat te Leke, deelgemeente van Diksmuide had een voorbijganger een 10-tal bidons opgemerkt en belde de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld omdat men dacht dat het om gevaarlijke chemicaliën ging volgens de vermelding op het etiket van de bidons. De brandweer riep een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse om de inhoud van de bidons te onderzoeken. Politiezone Polder startte een buurtonderzoek en kon de eigenaar van de vaten identificeren.

Water

Het zou gaan om lege bidons van sproeistoffen die werden gevuld met water om het land af te bakenen, maar de bidons lagen in en naast de sloot. Volgens Thierry Logghe, commissaris van PZ Polder wist de landbouwer niet hoe de bidons in de sloot waren terechtgekomen. “De landbouwer had de bidons beter opgeborgen in één van de kunststof groenten transport bakken die op het land stonden, dan zou er geen sprake geweest zijn van sluikstorten en zou een brandweerinterventie overbodig geweest zijn”, aldus officier W. Clarysse.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 december 2020
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws

Container op recyclagepark vat vuur

WERVIK – Zaterdagnamiddag kort na 15.00u werd brandweer Westhoek opgeroepen voor een buitenbrand op het recyclagepark in de Robert Klingstraat Een container met papier en