BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Je paardenstaart doneren aan Pink Ribbon

Brusselmans

Dit jaar gooit De Warmste Week het over een andere boeg. Er wordt ingezet op wat mensen voor elkaar doen, niet op geld inzamelen. Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, zet daarom haar project ‘Geknipt voor haar’ in de kijker. Herman Brusselmans roept in een gedurfde radiospot op je paardenstaart te doneren zodat vrouwen met borstkanker hun haar kunnen houden. “Bespaar haar mijn haar en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Geknipt voor haar

Na een borstkankerdiagnose start een behandelingstraject, waar chemotherapie soms noodzakelijk is. Deze therapie beschadigt het hoofdhaar van patiënten. Haaruitval lijkt dan onvermijdelijk, wat voor vele patiënten de meest ingrijpende nevenwerking is van hun behandeling. Plots staat op hen te lezen dat ze ‘ziek’ zijn. Met het project ‘Genknipt voor haar’ wil Pink Ribbon zo veel mogelijk borstkankerpatiënten helpen hun haar te houden. Enerzijds  dankzij een therapie met hoofdhuidkoeling, anderzijds door van de gedoneerde paardenstaarten hoogkwalitatieve pruiken van Belgische pruikenmakers aan te bieden tegen een voordelig tarief.

Radiospot beloont met zilver

Een gewaagde radiospot met Herman Brusselmans in de hoofdrol zet de Pink Ribbon-actie kracht bij gedurende De Warmste Week. Om de nieuwe wending van De Warmste Week mee vorm te geven, organiseerde de VAR (de reclameregie van de VRT) “De Warmste Pitch”, waarbij goede doelen een spraakmakende campagne mochten indienen. Pink Ribbon sleepte de zilveren trofee in de wacht met deze creatieve ‘Geknipt voor Haar’-campagne.

Herman Brusselmans roept in zijn spot op VRT-radio’s als volgt op om je paardenstaart te doneren tijdens De Warmste Week: “Ik ben Herman Brusselmans, schrijver, dichter, columnist en binnenkort haardonor. Want Pink Ribbon vroeg mij om mijn haar te doneren. Ja, u hoort het goed… Pink Ribbon wil van die doorleefde, hopeloze haardos een pruik maken voor iemand met borstkanker. Haar waar menig vrouw passioneel aan trok tijdens groot genot. Haar geurend naar tabak en koffie.  Dus, help een vrouw met borstkanker. Bespaar haar mijn haar, en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving

Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel

Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds meer dan tachtig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver. Deze maand verscheen ‘Vertrouw