BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurnse hippodroomsite wordt uitgebreid met bikepark

Bikepark kuurne Als eerste in Vlaanderen wil de gemeente Kuurne bikers de kans geven hun passie voluit te beleven.  In een veilige omgeving waar (jeugd)wielrenners zich kunnen ontwikkelen.  Daarvoor slaan de gemeente Kuurne en Cycling Vlaanderen de handen in elkaar. “Kuurne kent een rijke wielergeschiedenis.”, opent  Schepen van Sport en Financiën Jan Deprez , “Niet alleen met de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne, maar ook met tal van jeugdwedstrijden en vele recreatieve wielerverenigingen.  Een geschiedenis die we nu verder willen verrijken met het allereerste bikepark in Vlaanderen, een unieke en veilige omgeving waar het wielertalenten van morgen kan gevormd worden, maar waar ook fietsers van elk niveau en iedere leeftijd terecht kunnen.”  Als locatie voor de integratie van een dergelijk bikepark werd gekozen voor de hippodroom te Kuurne. Een afgesloten locatie, met een ruime geschiedenis en reeds tal van faciliteiten, waarbij sport meer dan ooit een trekpleister wordt. Paardensport en wielrennen zullen elkaar aanvullen in dit uniek kader. Een ruimte die verder zal uitgebouwd worden tot multifunctionele sportomgeving.  “De droom om een bikepark te realiseren worden met deze plannen concreet.”, gaat burgemeester Francis Benoit verder, “Als eerste stapsteen stellen wij de gemeenteraad voor om 600 000 euro te investeren in onze hippodroom.  De ambitie is om naast de drafsport deze site open te stellen voor andere sporten.  We werken reeds een jaar voorbereidend samen met Cycling Vlaanderen om perspectief te bieden aan de wielersport.   Het binnenplein van de hippodroom leent zich dan ook uitermate om dergelijk  fietsparcours  te realiseren en daarenboven kan de drafsport er ook verder blijven.   Tevens willen we ook denken aan andere mogelijkheden – joggen, skeeleren …  Het samenbrengen van deze functies kan een hernieuwde dynamiek bieden aan deze sportsite, waar enkel winnaars bij zijn.”, besluit de burgemeester van Kuurne.   Bedoeling is alvast dat dit project veel ruimer zal gaan dan de professionele sporter.   Ook amateurs, jongeren, recreanten en de gewone dagdagelijkse fietsers zullen er evenzeer op hun wenken worden bedient.   Kuurne kan mits bijkomende steun van Vlaanderen alvast het eerste bikepark van Vlaanderen gaan worden.   Ook Cycling Vlaanderen is alvast opgetogen met de plannen die de gemeente Kuurne heeft.  “Vanuit de federatie zijn we ontzettend tevreden met dit project.”, weet de sporttechnisch Coördinator Competitiesport van Cycling Vlaanderen, “We zijn blij dat de gemeente Kuurne zich inzet voor veilige fietsinfrastructuur waarop onze jeugdrenners, clubs en recreatieve fietsers kunnen trainen.  Een project dat zich in onze buurlanden al meermaals bewezen heeft en waar we zelf ook ten volle in geloven.”  Peter en meter van het project worden Eli Iserbyt en Lieselot Decroix die zelf beiden woonachtig zijn in Kuurne en naam en faam hebben in de wielersport. Partners gezocht Om dit project gaat echter een grote investering gepaard.  Partners die het jeugdwielrennen in Vlaanderen willen ondersteunen en hun naam/bedrijf willen koppelen aan dit uniek project, zijn alvast meer dan welkom om de mogelijkheden te bespreken met het gemeentebestuur.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 december 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online