BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Meisjes van 50 en meer

50 Wil u meer weten over de wondere wereld van Wifty’s en Granny’s? Meisjes van 50 en meer geeft het woord aan drie generaties; de kleindochters, moeders en de grootmoeders van ongeveer 50. In deze verhalen geven VUB-professor Christel Geerts en collega-wetenschappers een openhartige inkijk in de wereld, hoofden, lichamen en gevoelens van vrouwen van 50-plus. Zo zijn ze met een lager inkomen en minder pensioenrechten kwetsbaarder dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Ze leven langer, maar zijn daarom niet gezonder. Ze combineren de zorg voor kleinkinderen en voor hulpbehoevende ouders, terwijl de jongsten onder hen zelf nog aan het werk zijn.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving