BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Ontmoet Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel in het Brusselse Dynastiepaleis

Meetthemasters Afgelopen zomer namen Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel hun intrek in het Brusselse Dynastiepaleis voor de expo ‘Meet The Masters’. Maar ook de drie Vlaamse grootmeesters ontsnapten niet aan de coronapandemie en de deuren van de expo bleven even dicht. Vanaf donderdag 10 december kan je je opnieuw laten onderdompelen in de wondere wereld van de kunstenaars. Met de modernste video-mapping technieken en 360° projecties is ‘Meet The Masters’ een wervelende tentoonstelling, waarbij de kunstenaars en hun werken écht tot leven lijken te komen. De expo ‘Meet The Masters’ loopt nog tot april 2021. Info en tickets via www.meetthemasters.be   Musea en expo’s openden opnieuw de deuren nadat ze een tijdje gesloten waren omwille van de coronamaatregelen. Ook de drie meesters Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens worden nu opnieuw tot leven gewekt, want vanaf donderdag 10 december kan je weer terecht in het Brusselse Dynastiepaleis, aan de voet van de Kunstberg, voor de tentoonstelling ‘Meet The Masters’. Tijdens de expo komt het trio Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel – en hun werken –  tot leven, door het gebruik van hoogtechnologische beelden, video-mapping en 360° graden-projecties. ‘Meet The Masters’ is met alle digitale snufjes allesbehalve een klassieke tentoonstelling, maar één die de bezoeker op weg wil helpen naar de ontdekking van de originelen achter de projecties. Tijdens een meeslepend hoorspel en dankzij de audiogids, gecreëerd door kunsthistorici en experten die zich verdiepten in literatuur en publicaties, voor zowel volwassenen als kinderen, krijg je inzicht in hun groot talent en manier van werken. De soundscape, de uitgekiende historische achtergrond, de verhaallijn en de vele special effects zorgen ervoor dat het lijkt alsof je écht deel lijkt uit te maken van hun leven. In de laatste ruimte van de expo, het grote auditorium, ontmoeten de drie kunstmeesters elkaar in Peter Paul Rubens kasteel. Een uniek samenspel tussen driehonderd jaar schilderkunst en Vlaamse geschiedenis gecombineerd met de toekomst en z’n technologieën. De expo ‘Meet The Masters’ verwelkomde al duizenden kijklustigen, families, dagjestoeristen en kunstliefhebbers.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 december 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving