BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Auto verliest voorband en knalt tegen verlichtingspaal te Kortrijk, bestuurder gewond

Foto NDZ
Foto NDZ
Op het kruispunt van de Bruyningstraat, de Pottelberg en de Engelse Wandeling is zondagmorgen iets na drie uur een Mercedes tegen een verkeerslicht geknald. De wagen kwam na het ongeval op zijn dak tot stilstand.   Het betrokken voertuig had kort voor het ongeval zich voordeed de afrit Marke van de R8 genomen en wou richting Kortrijk opdraaien, toen net op dat moment het rechtervoorwiel van de wagen loskwam.  De bestuurder verloor hierdoor de controle over het stuur en miste eerst nog een lichte bocht voor deze tegen het verkeerslicht terecht kwam. Omdat gevreesd werd voor geknelde inzittenden, repte ook de brandweer zich ter plaatse, maar die hoefde bij aankomst niet tussenbeide te komen.  Bestuurder M.R. (24) uit Kortrijk, die alleen in het voertuig zat, was intussen op eigen kracht uit het voertuig geklauterd en werd met lichte verwondingen naar de spoed van het AZ Groeninge overgebracht die even verderop is gelegen. Na het ongeval waren alle verkeerslichten op het kruispunt buiten werking. Gezien de avondklok van kracht was, veroorzaakte dit geen hinder.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen