BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Hal 5 van Kortrijk Xpo wordt vaccinatieplaats voor 70.000 bewoners woonachtig in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne

Vaccinatie Covid Sinds deze week is de opbouw van start gegaan van Vaxpo in hal 5 van Kortrijk Xpo.  In totaal komen er in de zaal van 4.723 vierkante meter  acht of meer vaccinatielijnen.  Als alles goed gaat zou vanaf volgende week het proefdraaien kunnen van start gaan.  Het vaccineren van 60.000 tot 70.000 inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zou dan een aanvang nemen begin maart en lopen tot eind augustus.   Voor deze massale vaccinatiecampagne die de naam Vaxpo kreeg maakt Vlaanderen 1,2 miljoen euro vrij.   De modulaire opbouw van Vaxpo is in handen van Kortrijk Xpo zelf die deze klus klaren  met eigen leveranciers.  Tegen 1 februari  zou de opbouw volledig klaar moeten zijn, zodat het project dan een twee fase kan aangrijpen en de oefensessies kunnen van start gaan.   Midden februari  start dan het derde luik en worden de medewerkers van VAXPO, tot op heden al 1.061,ingeënt, die allemaal vrijwillig meewerken aan het deze vaccinatieronde.  Wie ouder is dan 18 jaar en woonachtig is in Kortrijk, Harelbeke of Kuurne en nog niet gevaccineerd werd met het vaccin, mag zich dan ook heel binnenkort verwachten aan een uitnodiging van de Vlaamse, waarin een link zal staat om een geplande afspraak te bevestigen of een nieuw tijdslot in te boeken indien het voorgestelde moment niet past.  Tevens wordt ook een centraal telefoonnummer geopend, voor wie niet online kan registreren.   In de uitnodiging staat tevens ook wat er dient meegenomen te worden naar VAXPO,  denken we maar aan onder meer uw ID-kaart en mondmasker.   Wie zich aanmeldt in Vaxpo zal eerst zijn temperatuur worden gemeten.  Pas daarna volgt de aanmelding aan het onthaal waar de reservering zal gecontroleerd worden.  Meteen wordt tevens ook een tweede afspraak vastgelegd voor de tweede prik.  Als deze administratie werd doorlopen, wordt vervolgens een vaccinatielijn toegewezen.  Nadat eerst een verpleegkundige daar met jou je medische voorgeschiedenis overloopt en invoert in het medisch dossier, gaat het dan naar de vaccinatieruimte zelf.   Wie zijn prik kreeg gaat dan vervolgens naar een wachtruimte, waar medisch personeel iedereen nog een kwartiertje verder opvolgt.   De doorlooptijd van aankomst tot vertrek duurt ongeveer een half uurtje.   Tot op heden registreerden zich al 1.061 kandidaat-vrijwilligers om hun diensten aan te bieden aan VAXPO.  Een derde zijn daarbij medisch geschoold zoals artsen, verplegers en apothekers.  De overige twee derde is niet-medisch en staan in voor administratie en logistiek.  Wie interesse toont om zijn diensten aan te bieden als vrijwilliger tijdens deze massale vaccinatie kan zich registreren via www.kortrijk.be/vaccineren, www.harelbeke.be/vaccineren, www.kuurne.be/vaccineren of www.elzregiokortrijk.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag