BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Keuken vat vuur te Wevelgem maar snelle blusactie kan schade beperken

Foto NDZ
Foto NDZ
Op de Wijnberg in Wevelgem is zondag even voor 16.00 uur brand ontstaan in een rijwoning langs de Boudewijnstraat. “We stonden net buiten om onze kleindochter uit te wuiven toen onze aandacht getrokken werd door de rookmelder die afging in de woning van onze buren.”, getuigd de buurvrouw, “Gezien deze maar bleef loeien aarzelden we niet en verwittigden de brandweer.” Brandweerlui uit verschillende posten snelden ter plaatse en konden het vuur snel blussen.  Dankzij het alarm van de rookmelder en de snelle tussenkomst van de brandweer bleef de schade beperkt tot de keuken zelf, al werden de andere delen van de woning vooral getroffen door brandgeur.  De brand is alvast een tegenvaller voor kersverse bewoners van het pand, die pas enkele dagen terug vanuit Gullegem naar de woning verhuisden. Op het ogenblik van de brand was niemand van hen in de woning aanwezig.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert