BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Opnieuw opstoot van corona in woonzorgcentrum Heilige Familie te Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Dat het Covid-19 virus nog steeds veel kracht heeft weten ze ondertussen reeds in het WZC Heilige Familie in Kuurne.  Nadat enkele dagen terug opnieuw het virus opdook bleken tot op vandaag 24 bewoners en 6 personeelsleden besmet te zijn.  “De testen die werden afgenomen bevestigen dat het gaat om het gewone Covid-19 virus”, verduidelijkt burgemeester Francis Benoit, “Reeds enkele dagen gaat immers de roddel dat het zou gaan om de Britse variant, maar dat kan ik formeel tegen spreken!  Niettemin is de situatie ernstig te noemen!  In de rest van Kuurne is het aantal besmettingen laag en ook het vermoeden dat de Zuid-Afrikaanse variant op was gedoken in onze gemeente werd niet bevestigd door het resultaat van de stalen.”, besluit de burgemeester.  De vaccinatieronde, die volgende week voorzien is in het woonzorgcentrum kan gewoon plaatsvinden met uitzondering van de getroffen afdelingen Maretak en Gasthuis.  Vandaag nog werden alle bewoners van de Maretak her test, morgen zijn de bewoners van het Gasthuis aan de beurt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen