BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Bestuurder lichtgewond bij klap op N36 te Lendelede

Foto NDZ
Foto NDZ
Op het kruispunt van de Rijksweg met de Rozebeeksestraat te Lendelede zijn zaterdagavond een bestelwagen en een personenwagen betrokken geraakt bij een zware botsing.  Eén bestuurster raakte daarbij lichtgewond. Het ongeval gebeurde iets voor 21.00 uur toen de bestuurster van een Opel vanuit de Rozebeeksestraat het kruispunt wou dwarsen om naar het rusthuis iets verderop te rijden, waar ze de nachtshift had.  Een bestelwagen die op dat ogenblik de Rijksweg volgde in de richting van Izegem, negeerde wellicht het rode verkeerslicht waardoor een aanrijding onvermijdelijk werd en de bestelwagen zich in de linkerflank van de Opel boorde.  Door deze aanrijding werd de Opel personenwagen weggeslingerd en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verkeerslicht.  De bestuurster van de Opel, een vrouw uit Meulebeke, liep bij het ongeval lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen, die naar verluidt onder invloed was, bleef zelf ongedeerd. Een beperkte ploeg van de brandweer kwam ter plaatse voor het reinigen van het wegdek en het beveiligen van het ongeval door signalisatie. Tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden was er slechts beurtelings verkeer mogelijk voor het verkeer op de Rijksweg.  Omstreeks 22u was het kruispunt terug volledig vrij.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag