BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

De grijze foliezakken verdwijnen terug

Eind 2021 verdwijnen de foliezakken Op 1 april introduceren IMOG en Fost Plus nieuwe blauwe PMD-zakken. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen, te weten harde plastic verpakkingen (flessen, potjes, botervlootjes, …), metalen verpakkingen, drankkartons, en ook zachte plastic verpakkingen (films, folies, zakjes, …, die via de foliezak om de 8 weken apart ingezameld werden), in één en dezelfde (nieuwe) blauwe zak! Alle oude zakken blijven geldig: de blauwe onbeperkt in tijd, de foliezakken tot eind 2021, met de verruimde sorteerregels! De foliezakken mogen vanaf 1 april dus alle plastic verpakkingen (harde en zachte), en metalen verpakkingen en drankkartons bevatten. Je mag ze dus net als de blauwe zakken om de veertien dagen buitenzetten, en dit tot eind 2021. Tip: gebruik dus vanaf 1 april eerst de foliezakken tot je er geen meer hebt, om dan over te schakelen naar de blauwe zakken waarover je nog beschikt. In de handel zullen de foliezakken vanaf heden niet meer verkocht worden. Goed nieuws dus: voor u (alle PMD en zachte plastics kunnen inmiddels in één zak aangeboden worden, en wel 2-wekelijks), en voor het milieu (minder restafval en meer recyclage).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws