BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Mads Pedersen wint 73 ste Kuurne – Brussel – Kuurne

NSK_7664_(770_x_550)kopie De Deense ex-wereldkampioen Mads Pedersen (25) heeft zondagnamiddag Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Deen haalde het in de sprint van een sterk uitgedund peloton. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Mathieu van der Poel afstevende op een overwinning na een monstervlucht van meer dan 80 kilometer.  Twee kilometer van het einde was de Nederlandse kampioen er echter aan voor de moeite. Van der Poel zag in de plaatselijke ronde van 15 kilometer de groep met Van Avermaet en co waarin ook Stuyven zat verder naderen, op de voet gevolgd door ook nog een derde groep van 15 renners. Het kat en muis spel die daarop volgde bleef kilometers lang duren, maar op twee kilometer van het einde strandde de monstervlucht dan toch. Het kwam uiteindelijk tot een sprint die op gang getrokken werd op de Brugsesteenweg door Jasper Stuyven.  Het was uiteindelijk Mads Pedersen die in de finale van de 73 ste Kuurne-Brussel-Kuurne zich de sterkste toonde.  Anthony Turgis en Tom Pidcock wisten zich eveneens naar een podium plaats te spurten.  Jenthe Biermans was de snelste Belg op een vijfde plaats.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport