BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Online ‘Bubbel Editie’ van Lions BAD Festival op 29 april

Lions Het coronavirus en de bijhorende maatregelen blijven zorgen voor onzekerheid. Op donderdag 29 april 2021 stond Lions BAD Festival gepland in Expo Roeselare. Dit bijzondere belevingsfestival is gericht op mensen met een beperking en hun begeleiders. De organisatie laat weten dat een live editie dit jaar niet kan plaatsvinden, maar biedt een leuk alternatief aan. Vanaf donderdag 29 april kan je gratis via je computer genieten van een show vol muziek dankzij de online Bubbel Editie van Lions BAD Festival. Bovendien ontvangen de festivalgangers van de voorbije jaren binnenkort een bijzonder geschenkje. Begin 2020 kondigde Dranoeter vzw, de organisatie van Lions BAD Festival, aan dat het bekende belevingsfestival niet zou kunnen plaatsvinden in 2020 omwille van het coronavirus. De voorbije tien jaren vond het eendaags festival, dat zich richt op mensen met een mentale en/of fysieke beperking, plaats op het strand en de dijk van De Panne. Het eendaags festival is jaar na jaar volledig uitverkocht, met telkens zo’n 2500 bezoekers. Het evenement zou in 2020 voor de eerste keer plaatsvinden in Expo Roeselare. Het was uitkijken naar de volgende editie van het festival, op donderdag 29 april 2021.

Virus stoppen

Jammer genoeg brengt het coronavirus ook in 2021 nog veel onzekerheid met zich mee. Het is momenteel onduidelijk of de maatregelen een live, indoor festival met duizenden toeschouwers zullen toelaten op 29 april 2021. En of de situatie wel helemaal veilig zou zijn voor de fantastische artiesten op het podium, de opgetogen festivalgangers, enthousiaste scholen met hun workshops, gemotiveerde vrijwilligers en medewerkers van hoofdpartner Lions International, de uitbaters van de foodstanden… Ook de voorbereidingen ondervinden hinder door de huidige coronamaatregelen. Medewerkers en partners kunnen minder evident vergaderen, artiesten kunnen niet repeteren met hun muzikanten, scholen zijn belemmerd in het uitdenken van een interactieve workshop met publiek… Uiteraard is de gezondheid en de veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van medewerkers en vrijwilligers het allerbelangrijkste. Het virus een halt toeroepen, daar draait het nu om.

Lions BAD Festival: Bubbel Editie

Dranoeter vzw besliste dan ook om de voorbereidingen van het live festival op donderdag 29 april 2021 in Expo Roeselare stop te zetten. Dranoeter vzw en hoofdpartner Lions International bleven echter niet bij de pakken zitten. In plaats van een live evenement, gaat Lions BAD Festival voor een speciale, online Bubbel Editie! Wie zin heeft in een show met muziek, kan deze Bubbel Editie gratis online bekijken via zijn computer. De muzikale show wordt op voorhand coronaproof gefilmd en is op donderdag 29 april 2021 gratis te bekijken via de Facebookpagina van Lions BAD Festival. De Bubbel Editie van Lions BAD Festival is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Overheid. Op voorhand registeren of aanmelden voor de Bubbel Editie is niet nodig. Na de uitzending op Facebook, kan iedereen de gratis Bubbel Editie online (her)beleven op de website van Lions BAD Festival. Dankzij deze online Bubbel Editie zijn we allemaal samen, ook al zitten we apart in onze bubbel. Een hoopvol lichtpuntje om naar uit te kijken in deze moeilijke periode. Eerder stonden Sam Gooris, Belle Perez, Brihang, Willy Sommers en Les Truttes al op het podium. Welke artiesten je aan het werk zal zien op de Bubbel Editie van Lions BAD Festival, dat laat de organisatie zo snel mogelijk weten.

Gadgets als verrassing

Een normale editie van Lions BAD Festival is natuurlijk meer dan muziek, dans en spektakel. Traditiegetrouw kunnen de bezoekers langsgaan op de workshopboulevard, waar ze kunnen sjoelbakken, knutselen, een ritje maken op moto’s, poseren bij stoere trikes, knuffelen met honden…  Op de workshopboulevard krijgen de festivalgangers altijd minstens één leuk aandenken dat ze mogen meenemen naar huis. Op die manier kunnen ze thuis nagenieten van deze onvergetelijke festivaldag. Ondanks alle veranderingen wilde de organisatie de festivalgangers ook dit jaar iets cadeau doen. Binnenkort verdeelt hoofdpartner Lions International enkele fijne gadgets aan trouwe festivalgangers. Het wordt een verrassing, helemaal in festivalthema! De organisatie is nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende live versie van Lions BAD Festival. Het eendaags evenement zal in 2022 plaatsvinden op dezelfde nieuwe locatie, namelijk Expo Roeselare, en dat op donderdag 28 april 2022. Deze locatie heeft erg veel troeven, waaronder de centrale ligging in de provincie West-Vlaanderen en de ruime parking. Het eendaags festival zal dus vlot te bereiken zijn. Nog even op onze tanden bijten, want op donderdag 28 april 2022 zal het live evenement dubbel zo plezant worden! Lions BAD Festival is een evenement van Dranoeter vzw met steun van Lions Club International en dagcentrum De Pelgrim (Vondels). Lions BAD Festival – Bubbel Editie is mogelijk dankzij de steun van Vlaamse Overheid

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 februari 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving