BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Oshin Derieuw ziet Olympische droom uit elkaar spatten door verplaatsing Europese kwalificatie

Foto NSK
Foto NSK
De teleurstelling is groot bij boks ster Oshin Derieuw, nadat de wereldkampioene WBF vorige week te lezen kreeg via het internet dat de Europese kwalificaties van april naar de maand juni werden verplaatst.  Deze ingrijpende beslissing zorgt er alvast voor dat Oshin zo haar mogelijke deelname aan de Olympische Spelen in Tokio nu definitief kan opbergen. Geen Kuurnse aanwezigheid in het Olympisch dorp tijdens de Olympische Spelen in Tokio.  Ondanks Oshin Derieuw tot vorige week nog hoopvol gestemd was om te kunnen deelnemen aan deze spelen, zorgt de verplaatsing van de Europese kwalificaties er nu voor dat haar Olympische droom uit elkaar spat.  Ook vorig jaar kende ze dit gevoel al even toen ze een zware knieblessure opliep tijdens een kamp.  Het verplaatsen van de Olympische Spelen omwille van de coronapandemie stemde haar gelukkig en zorgde even voor opluchting bij de kampioene tot vorige week het slechte nieuws haar bereikte.  “Het is een bittere pil die ik vorige week diende te slikken toen ik via het internet diende te vernemen dat de Europese kwalificaties verplaatst werden”, vertelt wereldkampioene WBF, Oshin Derieuw, “Meteen stuurde ik een SMS naar de nationale coach.  Telefonisch liet hij me wat later weten dat de spelen voor Tokio voor mij niet meer haalbaar waren.  Als je hoort over mensen die in een fight, freeze of flight modus gaan was het voor mezelf het tweede.  Alles bleek even stil te staan. Een ganse week heb ik speciaal mijn agenda propvol geplaatst om er niet te hoeven aan denken.  Gelukkig heeft mijn Franse coach Mohamed Nichane direct een profwedstrijd kunnen regelen voor mij, waardoor ik een nieuw doel voor ogen had en zo al het trainen niet voor “niets” was geweest.  Gelukkig heb ik nu uitzicht op een kamp voor de Europese titel in het weltergewicht op 10 april tegen de 39-jarige Olivia belkacem.”  Na de knieblessure die Oshin vorig jaar  opliep volgde een lange revalidatie die nog steeds niet afgelopen is gezien de kampioene nog steeds last ervaart in de knie.  “Sinds september ben ik terug actief in de bokszaal”, gaat Oshin verder, ” Bokstrainingen lukken terug, mits ik luister naar de signalen van mijn lichaam.  Mijn ritme zit terug goed.  Ik dien er wel over te waken dat ik mij niet overdoe, maar gelukkig heb ik goeie coaches die af en toe aan de teugels trekken.  De voorbereidingen naar de spelen toe liepen zoals gepland.  Ik draaide bijzonder goed de laatste weken, al kon ik helaas mezelf niet uittesten tegen damesboksers gezien door corona niet veel stages/toernooien werden georganiseerd.”  Het afgelopen jaar kende voor Oshin heel wat ups-and-downs.  Aanvankelijk zorgde haar revalidatie voor de nodige afleiding, al miste Oshin hard het knuffelen met vrienden en de gezelligheid die daarbij hoort.   Ook het gemis aan reizen viel haar zwaar, gezien ze graag met vrouw Charlotte rondzwerft gewapend met de rugzak.  Ondertussen werd Oshin reeds gecontacteerd door Team Belgium die haar graag fit wil houden tot de olympische Spelen 2024, een nieuwe uitdaging waar de wereldkampioene WBF alvast kan naartoe leven.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online