BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Winnaar Junior Journalist wedstrijd georganiseerd door Davidsfonds Kuurne bekend

Kuurne Junior Journalist Naar jaarlijkse gewoonte werd ook in het coronajaar 2020 door Davidsfonds Kuurne de schrijfwedstrijd Junior Journalist voor leerlingen van de derde graad van de basisschool georganiseerd. Als thema werd ditmaal gekozen voor ‘Schatten’.   Aan de wedstrijd namen leerlingen deel uit vier Kuurnse basisscholen waaronder GO De Boomgaard, VBS Sint-Katrien, Pienter en de Centrumschool.  De jury beoordeelde de digitale inzendingen reeds in december en besliste dat de prijzen deze keer, omwille van de coronaproblemen, op een andere manier zouden toegekend worden.   Winnares dit jaar is Jade Debraeve die leerlingen is van VBS Sint-Katrien.   Haar verhaal leverde haar onder meer het gezelschapsspel Saboteur, drie boeken en koekjes op.  Daarnaast mag Jade ook met haar opstel de Kuurnse kleuren verdedigen in de provinciale finale van Junior Journalist.  In elke deelnemende school werden de twee best geplaatste leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar beloond met Het Grote Omaboek.  De andere deelnemende leerlingen uit de deelnemende klassen kregen een toffe attentie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online