BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Afvalcontainer vat vuur in Kortemark

Afvalcontainer vat vuur in Kortemark
Foto: FVL
Donderdagnamiddag brak brand uit in een afvalcontainer die achter een houten afsluiting stond in de Roeselarestraat te Kortemark. Omdat gevreesd werd dat het vuur, omwille van de felle wind, zou overslaan op een aanpalend houten gebouw kwam de brandweer massaal ter plaatse. Een getuige, die in de woning van de eigenaar aan het werk was, verwittigde de hulpdiensten en de eigenaar van het houten materiaal- en berghok. In afwachting van de komst van de brandweer probeerde hij het vuur te bedwingen met een tuinslang. Uiteindelijk kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg op het houten materiaal- en berghok. De eigenaar had geen weet van brandbaar afval in de afvalcontainer en vermoed brandstichting. Naast het gebouw loopt een wandelpad en de eigenaar vermoed dat wandelaars iets brandbaars hebben achtergelaten bij de afvalcontainer, want er is daar geen elektriciteit wat een kortsluiting onmogelijk maakt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te