BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Bestuurder en passagier zwaargewond bij ongeval op A19 te Wevelgem

Foto NDZ
Foto NDZ
Op de A19 autosnelweg tussen Menen en Moorsele zijn zaterdagavond twee mannen zwaargewond geraakt toen ze betrokken raakten in een verkeersongeval.  Dat gebeurde omstreeks 21 uur, toen de bestuurder van een Skoda in de richting van Kortrijk reed, maar ter hoogte van Wevelgem op het natte wegdek de controle over het stuur verloor.  De Skoda week hierdoor uit naar links en knalde tegen de hoge grasberm die er in het midden van de snelweg ligt.  Daarna ging de wagen aan het tollen, om uiteindelijk enkele tientallen meters verder zwaargehavend tot stilstand te komen in het midden van de snelweg.  Zowel de bestuurder als zijn passagier raakten bij het ongeval zwaargewond en kregen ter plaatse de eerste zorgen toegediend.  Beiden werden daarna voor verdere verzorging naar de spoedopname van het AZ Deltaziekenhuis in Menen overgebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar.  Door het ongeval bleven beide rijstroken richting Kortrijk volledig versperd, alle verkeer werd intussen over de pechstrook geleid. De brandweer van hulpverleningszone Fluvia kwam ter plaatse om het ongeval te beveiligen met signalisatie en voor het opruimen van de snelweg, die over een afstand van enkele tientallen meter bezaaid lag met brokstukken, aarde en gras.  Bij dit ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen