BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Coronacijfers nemen sprong in Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
De afgelopen week hebben de coronacijfers in Kuurne een spectaculaire sprong gemaakt.  Een tendens die sinds eind januari niet meer werd gezien.  In een week tijd steeg het aantal besmettingen er van 7 naar 31 gevallen, vaardoor Kuurne na Waregem momenteel de meest getroffen gemeente in de regio is.  “10 % van de Kuurnse inwoners werd reeds ingeënt.”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Deze groep is vooral terug te vinden bij de oudste leeftijdscategorieën, waardoor het virus daar zo goed als onder controle is.    Het is wellicht de Britse variant van het coronavirus die momenteel in Kuurne circuleert.  Deze variant is echter uiterst besmettelijk maar gelukkig mild in symptomen. Helaas moet ik vaststellen dat nonchalance de besmettingen in de hand werkt.  Het niet respecteren van de quarantaine en het verzwijgen van een positieve test zijn hierin mee de oorzaak van de stijging .”  Om de quarantaine regels te laten respecteren denkt de burgemeester er alvast aan om extra controles te laten voorzien.  Ook in basisschool VBS Sint-Michiel circuleert momenteel het virus.  “In overleg met de crisiscel, CLB, dokters en school werd alvast reeds beslist om een aantal klassen in quarantaine te plaatsen.”, gaat burgemeester Francis Benoit verder, “Ook hier is het wellicht de Britse Variant die opgedoken is.  Voor de klassen waar er een besmetting werd vastgesteld is een gedeeltelijke- of volledige afkoelingsperiode voorzien, gezien verhoogde waakzaamheid nodig is.  Paniek is echter nergens voor nodig, gezien de clusters gekend zijn en geïsoleerd.  Elke dag monitoren we verschillende keren de situatie, waardoor we snel kunnen schakelen indien nodig.”  Inwoners met vragen of opvangproblemen kunnen terecht op het telefoonnummer 056/73.70.11 of het e-mail adres corona@kuurne.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving