BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Internet aan lichtsnelheid voor iedereen

Fiberklaar

Nieuw Vlaams bedrijf Fiberklaar brengt open fibernetwerk naar Vlaanderen

  • Fiberklaar maakt razendsnel internet via fiber beschikbaar in Vlaanderen door glasvezel aan te leggen tot in de woning. 
  • “Fiber to the Home” (FTTH) is een revolutionaire technologie die supersnel en stabiel onbeperkt dataverkeer toelaat in beide richtingen (upstream en downstream). 
  • Consumenten kunnen zelf hun serviceprovider kiezen voor internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. 
  • Wie zich tijdens de Fibercampagne aanmeldt, zal geen aansluitingskosten moeten betalen voor de fiberaansluiting.

Fiberklaar is een splinternieuw Vlaams bedrijf met de ambitie om de komende 7 jaar 1,5 miljoen Vlaamse huizen te voorzien van glasvezeltechnologie. Dit open netwerk zal toegankelijk zijn voor alle serviceproviders die hun diensten (internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming, telefonie, …) willen aanbieden aan Vlaamse gebruikers.  “Fiber to the Home” (FTTH) technologie is revolutionair omdat het supersnel en stabiel onbeperkt dataverkeer toelaat in beide richtingen. “We maken in april bekend in welke steden en gemeenten we het eerst fiber zullen aanleggen”, zegt CEO Rik Missault.

Sinds de start van de Covid-pandemie zagen de Vlaamse huishoudens hun internetverbruik sterk stijgen door het (vaak simultaan) gebruik van videobellen, streamingdiensten zoals Netflix, gaming en cloudapplicaties. In tegenstelling tot de huidige netwerken zoals koper of kabel, die bandbreedtebeperkingen hebben in downstream en vooral upstream, laat een fibernetwerk vrijwel onbeperkt supersnel en stabiel dataverkeer toe in beide richtingen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 maart 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws