BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Jimmy De Wit presenteert Leuven iCapital shows op and&

Jimmy Dewit Leuven mag zich dit jaar de Europese Innovatiehoofdstad noemen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Samen met Leuvenaar Jimmy Dewit, bekend van Discobar Galaxie en Belpop Bonanza, gaan we op zoek naar de strafste innovaties in onze stad. Aan de hand van vier thematische, online TV shows (#gezond #klimaatneutraal #inbeweging en #iedereenmee) zorgen we voor heel wat gespreksstof met de nodige dosis humor. De shows worden live uitgezonden vanuit Het Depot en gratis gestreamd op een gloednieuw interactief platform dat speciaal voor and& ontwikkeld werd.   Tijdens de vier thematische talkshows wordt innovatie met een Leuvens randje op een toegankelijke manier, en vooral met de nodige dosis humor, gepresenteerd. De centrale gasten zijn vicepremier Frank Vandenbroucke, Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani, atlete Imana Truyers en vaandeldraagster van de Leuvense klimaatambities bij Leuven 2030 Katrien Rycken  Naast grote namen en bekende innovatie krachtcentrales zoals KU Leuven, imec, Flanders Make & VITO, komen er ook veel vernieuwende projecten uit onverwachte hoek. Jimmy Dewit: “Ik wist dat we in Leuven goed bezig waren, maar van 9 op de 10 verhalen die we gaan brengen had ik voordien zelf nog niet gehoord. Robots? Een Leuvense zelfrijdende wagen? 5G bij den OHL? Artificiële intelligentie bij Leuvense sociale werkers? Circulaire bakstenen? Het komt allemaal aan bod.” Leuvense innovatie op een innovatief platform. Leuven krijgt tijdens and& een online TV zender vol innovatie via het gloednieuwe platform and& connect. Van 20 tot 22 april kunnen mensen van over de hele wereld hier de conferentie op volgen. Tijdens het weekend wordt dit platform de thuisbasis van ons eigen ‘Leuven Late Night’. De shows zijn in tegenstelling tot de conferentie gratis en ze worden in het Nederlands gepresenteerd maar je moet je wel inschrijven. “We gaan het lekker ouderwets online gezellig maken”, aldus presentator Jimmy Dewit. “Het Depot wordt die dag mijn eigen woonkamer en we streamen al die verhalen rechtstreeks en corona proof richting de Leuvenaar’. Van thuis uit kunnen de mensen tijdens de show met elkaar chatten en videobellen, aan polls deelnemen of zelfs live een vraag stellen aan een van de gasten.   Praktisch – inschrijven kan vanaf 1 april via andleuven.com.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 maart 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws