BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Stormschade in West Vlaanderen

Stormschade in West Vlaanderen
Foto: FVL
De wind haalde pieken tot 110 kilometer per uur en hier en daar is de brandweer opgeroepen voor dringende interventies. Omstreeks 15u00u telde Brandweer Westhoek reeds een 112-tal oproepen voor stormschade. “Het merendeel van de meldingen gaat over losgekomen dakbedekking, elektriciteitskabels en signalisatiepanelen.” Aldus Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek. In Houthulst moest de brandweer een groot raam verstevigen van de Vrije Basisschool St.-Kristoffel in de Schoolstraat met zandzakjes omdat het door de stevige wind dreigde uit te waaien. In Diksmuide kwam het dak van een fietsenstalling los en in Poperinge dreigt een luifel van een tankstation naar beneden te vallen. In Wielsbeke ging een aanhangwagen aan het kantelen. De aanhangwagen botst uiteindelijk tegen een boompje aan de kant van de weg en kwam opnieuw op zijn vier wielen terecht. In Roeselare is het dak van de Barnumschool in Roeselare losgekomen en op de speelplaats terecht gekomen. Gelukkig waren er op dat ogenblik geen leerlingen buiten, niemand raakte daarbij gewond. In de getroffen vleugel zijn vooral vergaderzalen, een recreatiezaal en het internaat ondergebracht. De internen verhuizen nu uit voorzorg naar een ander gebouw. Een aannemer is al begonnen met het beveiligen van het dak.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws