BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

VBS Sint-Pieter belandt in halve finale WhizzKids

Foto NSK
Foto NSK
Zowel het vierde als zesde leerjaar van VBS Sint-Pieter Kuurne wisten onlangs een finale plaats af te dwingen in de ICT-wedstrijd Whizzkids.  Per klas werden vier leerlingen afgevaardigd die per computer vragen dienden op te lossen.  Het vierde leerjaar eindigde verdienstelijk op een elfde plaats, hun collega’s van het zesde eindigden een plaatsje hoger.  In totaal schreven voor deze wedstrijd 370 klassen in. Whizzkids is een ICT-wedstrijd voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van het gewoon of buitengewoon lager onderwijs in Vlaanderen.  Didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden staat tijdens deze wedstrijd centraal. Dit jaar was er ook een Kuurnse deelname aan Whizzkids.  Zowel het vierde als zesde leerjaar van VBS Sint-Pieter deden daarbij een worp naar de hoofdprijs.  Fran Demeulemeester werd gekozen door haar klasgenootjes om een van de vier vertegenwoordigers te worden van het zesde leerjaar van VBS Sint-Pieter.  “Ik heb aan Whizzkids alvast een leuke ervaring overgehouden”, opent een enthousiaste Fran, “Via diverse vragen die handelden over verschillende onderwerpen dienden we met behulp van het internet op zoek te gaan naar het juiste antwoord.  Ik moet toegeven dat ik tijdens de diverse rondes toch wel wat nerveus was, gezien het mijn eerste deelname was aan dergelijke wedstrijd.   In totaal waren er drie vragenreeksen die we voorgeschoteld kregen van telkens 15 zoekopdrachten waarvoor we telkens een half uur de tijd kregen om deze tot een goed einde te brengen.”  De goede beurt die Fran met haar drie klasgenoten daarbij maakte zorgde ervoor dat het zesde leerjaar van VBS Sint-Pieter zo een plaatsje wist af te dwingen in de halve finale van Whizzkids.  “Dat we uiteindelijk bij de veertig finalisten zouden terecht komen hadden we nooit durven dromen, gezien we eigenlijk met onze klas deelnamen voor de eer”, gaat Fran verder die in haar vrije tijd naast dansen en pianospelen ook een eigen blog heeft voor leeftijdsgenootjes, “De finale en de klok die stond af te tellen bracht extra stress bij ons teweeg.  Van alle voorgeschotelde vragen dienden we er van vier het antwoordt schuldig te blijven.  Toen we echter te horen kregen dat we op een 10 de plaats waren geëindigd van de veertig finalisten waren we door het dolle heen.”  Ook hun collega’s van het vierde leerjaar deden het niet onaardig en behaalden eveneens de halve finale waarin ze eindigden op een elfde plaats.   Directeur Jan Vanwynsberghe is alvast trots op het behaalde resultaat van beide klassen. “Whizzkids is een project die zowel leerlingen als leerkrachten stimuleert  om op enthousiaste en “wijze” manier mediagebruikers te worden door passende, gerichte en haalbare opdrachten aan te bieden binnen de snelle evolutie van het media-aanbod en –middelen”, vertelt de directeur van de VBS Sint-Pieter, “Dat onze beide deelnemende klassen in de halve finale zouden terechtkomen hadden we nooit durven dromen.  Het is alvast een flinke opsteker voor de leerlingen, die in aanloop tot elke ronde telkens werden voorbereid door hun lerares.”  Aan hun overwinning houden beide klassen een programmeerspel en diverse kleinere prijzen over.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 maart 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online