BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Dakbrand bij Harley Davidson winkel te Roeselare

Foto Mandelnieuws.be
Foto Mandelnieuws.be
Vrijdagmorgen heeft het gebrand in de Harley Davidson West-Flanders vestiging langs de Kachtemsestraat.  Het waren arbeiders die omstreeks 11 uur het vuur opmerkten die was ontstaan door roofingwerkzaamheden die werden uitgevoerd met een brander.   Door het open vuur die bij deze werkzaamheden werd gebruikt ontstond ook brand achter de gevelbekleding van de zaak gezien de houten latjes die daarvoor waren gebruikt vuur hadden gevat. “Aanvankelijk werd een eerste bluspoging ondernomen met water, maar toen al snel bleek dat dit niets opleverde werd extra hulp gevraagd in de motorzaak zelf, in de hoop daar extra blusmateriaal te vinden”, vertelt uitbater Wesley Mahieu. “Ik nam geen enkel risico en belde meteen naar de brandweer. Er steeg onder meer rook op vanuit de gevel van de zaak en ook in de winkel zelf was er rookontwikkeling. De brandweer was hier vliegensvlug en had de situatie snel onder controle. Liever zo dan vanavond of vannacht vast te stellen dat mijn zaak volledig is afgebrand.”, aldus de zaakvoeder.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te