BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Joost Houtman over moord en doodslag in de voetballerij

FC De Kriminelen Kopstoten, karatetrappen, kniehoge tackles en een stevige elleboog. Sommige voetballers zijn geen lieverdjes. Ook niet naast het veld. Daar durven ze weleens buiten de lijnen kleuren met gokken, mishandelen, valsmunterij, witwassen, zakkenrollen, cokedeals, afpersingen, ontvoeringen… Tot zelfs regelrechte moord en doodslag! Voetballers die niet alleen blessures, maar zelfs hun eigen dood faken; hun maîtresse in stukken hakken en aan de honden voeren of terechtgesteld worden als landverrader, zelfs internationale oorlogen zijn begonnen door een voetbalwedstrijd zijn…   Bij FC De Criminelen ontspoorde, ontregelde en ontgoochelde spelers bij de vleet! Van Diego Maradona tot Gilbert Bodart, van Nizar Trabelsi tot Jantje Mulder, van Dirk Goossens tot Mobutu Sese Seko, van Ryan Giggs tot Garrincha, van Godwin Okpara tot René Higuita… Geen woorden, maar daden en vooral veel bloed aan de paal! Vlijmscherpe tackles, dodelijke eigen doelpunten, coke en kogels vliegen de lezer om de oren in deze messcherpe afrekening met moord en doodslag in de voetballerij.   FC De Criminelen is een vervolg op Het foute elftal, dat in 2012 verscheen. Joost Houtman is copy- en ghostwriter, scenarist en podcaster. Samen met Philip Roose schreef hij in 2018 het non-fictieboek Bella Figura. Waarom de Italianen zo Italiaans zijn. In 2019 publiceerde hij met Luc de Raedemaeker Op de fles en met Bart De Clerck De rest is parking. Waarom de Antwerpenaren zo Antwerps zijn.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving