BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Kruispunt N395-Izegemsestraat in Heule wordt veiliger voor fietsers

fietsroute
Foto: Sabine Vanerp
Vanaf maandag 19 april pakt het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt van de R8/N395 met de Izegemsestraat in Heule aan om het er veiliger te maken voor fietsers. De werken zullen 5 weken in beslag nemen. De werken omvatten de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de N395b tussen het kruispunt met de Izegemsestraat en het kruispunt met de Noordlaan. Op de kruispunten Izegemsestraat-N395a en N395b gebeuren enkele aanpassingen waardoor fietsers zich beter zullen kunnen opstellen zodat ze beter zichtbaar zijn voor autoverkeer dat rechtsaf moet op de binnenring.

Hinder

Zowel op de N395a als op de N395b zal er tijdens de werken slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn en de verkeerslichten op het kruispunt N395b-Izegemsestraat zullen buiten werking zijn.

  • De Izegemsestraat is vanop de N395b afgesloten voor alle verkeer.
  • Omleiding voor de fietsers komende van Kuurne: via de Industrielaan naar de Noordlaan.
  • Omleiding voor de fietsers komende van Kortrijk: via Warandepad naar de Noordlaan
  • Omleiding voor de voertuigen komende van Kortrijk: via de Heirweg naar de R8.
  • Omleiding voor de voertuigen komende van Kuurne: via de Industrielaan en Noordlaan naar de R8.

Het einde van de werken is voorzien tegen 21 mei 2021, op voorwaarde dat de weersomstandigheden dat toelaten. Kortrijks schepen van mobiliteit Axel Weyts “We zijn het Agentschap Wegen en Verkeer heel erg dankbaar voor deze noodzakelijke investering in fietsveiligheid. We konden hier echt spreken van een missing link voor onze fietsers. Straks zal men deze fietsroute stukken veiliger kunnen nemen.” AWV bereidt ook een PCV (Provinciale Commissie Verkeersveiligheid)-dossier voor om de veiligheid voor fietsers te verbeteren op het kruispunt R8-Heirweg.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken