BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Orde van de Ezel fleurt paasweekend op met Koning Ezel wandeling

Foto NSK
Foto NSK
De Orde van de Ezel pakt dit weekend opnieuw uit met een Koning Ezelwandeling.  In tegenstelling tot voorgaande edities die telkens plaats vonden op paasmaandag, wordt dit keer de wandeling gespreid over drie dagen, om deze zo coronaveilig te laten plaatsvinden.  “De Koning Ezelwandeling is dit jaar 6,5 kilometer lang en start aan de Sint–Pieterskerk”, legt regerend Koning Ezel David Claeys uit, “De wandeling neemt je mee naar de mooiste plaatsjes van Kuurne en is ook toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.  In de wandeling zit eveneens een link verweven naar mijn koningschap.”, eindigt Sire David II.
Foto NSK
Foto NSK
Een opgemerkte passage is deze alvast langsheen de oude eikenboom die Gilbert Defoort onlangs neerpootte in zijn voortuin.  Wie bladeren verwacht aan de boom is er helaas aan voor de moeite, gezien Gilbert doodleuk een partij vogelkastjes opging in de oude eik, die moest verdwijnen op zijn oorspronkelijk plaats waar hij 35 jaar stond, wegens werkzaamheden.  Wie kan raden hoeveel nestkastjes er in de boom hangen maakt tevens ook kans op een fles lekkere Champagne.
Foto NSK
Foto NSK
Daarnaast zijn er ook nog wandelingen in Kuurne ingericht door het Davidsfonds en de KWB die eveneens starten aan de Sint- Pieterskerk.  Wie dus wil wandelen zit dit paasweekend goed in Kuurne.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen