BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Technisch gebouw van Telenet te Roeselare deels ingestort

Foto mandelnieuws.be
Foto mandelnieuws.be
In de nacht van woensdag op donderdag is in Roeselare een gebouw deel ingestort waarin telecomoperator Telenet gehuisvest zat.  Op dat ogenblik was er gelukkig niemand aanwezig in het gebouw.  Het gaat om een belangrijk knooppunt in het netwerk in West-Vlaanderen waardoor klanten de komende dagen mogelijks hinder kunnen ondervinden.  De instorting deed zich voor donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur.  Een van de buitenmuren begaf het plots, waardoor ook een deel van het dak van het technisch gebouw instortte gelegen aan Hof ter Weze.   Wat er aan de basis ligt van de instorting wordt nog uitgezocht.  “Donderdag hebben we onmiddellijk de nodige teams ter plaatste gestuurd om de impact van de instorting in te laten schatten”, zegt Telenet-woordvoerder Isabelle Geeraerts, “Daarnaast werd ook de infrastructuur veilig gesteld.  Normaal mag het incident geen gevolgen teweeg brengen voor de telefonie-, tv- en internetdiensten die ons bedrijf aanbied.  Enkel als de herstellingswerkzaamheden worden aangevat zouden klanten in de regio West-Vlaanderen wel hinder kunnen ondervinden.”, aldus de woorvoerster.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws