BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Theater Aan Zee coronaproof vanaf 23 juli in Oostende

TAZ TAZ kijkt samen met ‘stad Oostende’ hoopvol vooruit richting zomer. We bereiden ons voor op een coronaproof festival, van 23 juli tot en met 8 augustus.  Zomer in O. – het cultuurprogramma dat de cultuurpartners van Oostende vorig jaar organiseerden als alternatief voor TAZ – heeft bewezen dat onze sector op een veilige manier cultuur kan brengen voor een breed publiek. Caroline Pauwels, rector van de VUB, is curator van de 24e editie van TAZ.  Caroline: “We willen de bezoekers in gecontroleerde omstandigheden een onbezorgde tijd gunnen. Samenhorigheid. Verbinding. Een tijd met collectieve momenten vol emoties. Een tijd waarin we door herwonnen vrijheden, hoe klein die ook mogen zijn, terug verwonderd mogen zijn.” Podiumvoorstellingen in openlucht op unieke locaties in de stad en haven van Oostende maakten altijd al deel uit van het DNA van TAZ. Deze troef zal TAZ bij de volgende festivaledite extra benutten waardoor TAZ quasi een volledig outdoorfestival zal zijn. Om de vele locaties optimaal te gebruiken én om voldoende – gespreide – capaciteit te creëren breiden we het festival uit van 11 naar 17 dagen. Met deze tijdspanne behouden we het dynamische karakter van het festival én kunnen we bezoekers in veilige omstandigheden ontvangen. Het kinderluik op TAZ – Het Familiepark – zal beperkt doorgaan in het Leopoldpark, dit om een grote publieksstroom te vermijden maar ook om de rust en natuur in het park te respecteren. De gezinnen kunnen wel op ontdekking in de verschillende wijken van Oostende waar elk weekend het culturele buurtfeest Quartier d’O wordt georganiseerd.  Café Koer – het kloppende festivalhart waar artiesten, medewerkers en publiek elkaar ontmoeten – blijft in het Leopoldpark en zal coronaproof opgezet worden. De wijkprojecten die vorige zomer opgestart werden tijdens Zomer in O. worden verdergezet in drie wijken onder de noemer Quartier d’O. Samen met De Grote Post, kleinVerhaal, KAAP en FMDO zal TAZ, met medewerking van wijkbewoners en buurtpartners, een driedaags programma uitwerken in de wijken Oud Centrum, Westerkwartier en Nieuwe Stad. Momenteel loopt een oproep aan wijkinwoners om mee te helpen aan de voorbereidingen. Het festivalprogramma wordt op 3 juni bekendgemaakt en zal vanaf 9 juni te raadplegen zijn op www.theateraanzee.be.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving