BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Vespa: 75 jaar en 19 miljoen geproduceerde exemplaren

Vespa TERWIJL HIJ ZIJN 75-JARIGE JUBILEUM VIERT, PASSEERT VESPA DE MIJLPAAL VAN 19 MILJOEN GEPRODUCEERDE EXEMPLAREN, WAARVAN BIJNA TWEE MILJOEN IN DE AFGELOPEN TIEN JAAR Dit zijn 19 miljoen verhalen van meisjes en jongens, van hele generaties, die in het zadel van hun Vespa droomden en hun vrijheid vonden. Vandaag is Vespa een mythe die al lang niet meer alleen maar een makkelijk en elegant vervoermiddel voor de pendelaar is, maar uitgegroeid is tot een icoon van stijl, mode- en design. Vespa is een wereldmerk, aanwezig in 83 landen en op alle continenten, dat een van de belangrijkste periodes van zijn geschiedenis beleeft en zich, zonder zijn waarden te verloochenen, weet te vernieuwen om altijd jong, hedendaags en onnavolgbaar te blijven. Vespa viert zijn 75-jarige jubileum en bereikt de buitengewone mijlpaal van 19 miljoen geproduceerde exemplaren sinds de lente van 1946. De Vespa die de 19 miljoen viert is een GTS 300 in 75th Anniversary Special Editie die is geassembleerd in de Pontedera-fabriek, waar de Vespa sinds 1946 ononderbroken wordt geproduceerd.

19 miljoen Vespa’s betekent 19 miljoen verhalen van meisjes en jongens die, over de hele wereld, in het zadel van de geliefde tweewieler de vrijheid hebben veroverd. Vespa vergezelde hun leven en belichaamde hun gevoelens en verlangen naar vrijheid. Vespa maakt namelijk deel uit van onze cultuur en speelt een rol in ons leven en in de verbeelding van veel generaties van Italianen, Europeanen, Amerikanen, Afrikanen en Aziaten. De Vespa is vandaag één van die zeldzame producten die een vast onderdeel van het straatbeeld zijn geworden. Dit buitengewone moment komt terwijl Vespa een van de meest voortvarende periodes van zijn geschiedenis kent, in 83 landen op alle continenten wordt verkocht en de beroemdste en meest geliefde tweewieler ter wereld is. Vespa heeft zijn aanvankelijke functie als eenvoudig en elegant vervoermiddel voor pendelaars al lang achter zich gelaten om een wereldmerk, een symbool van Italiaanse technologie en stijl te worden, in staat om in zijn naam, miljoenen enthousiastelingen te verenigen.
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving