BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

VMM onderzoekt milieuvervuiling in Diksmuide

VMM onderzoekt milieuvervuiling in Diksmuide
Foto: FVL
Op vraag van prov. visserijcommissie en de VMM werd vrijdagnamiddag een controle uitgevoerd naar de Sparkenvaardeken waterloop in de Cardijnlaan en in de Polderstraat, allen in het industrieterrein Heernisse. Het water is wit en dit vanaf de Cardijnlaan tot aan de IJzer. Het betreft duidelijk een lozing, vermoedelijk van een reinigingsproduct. In principe is de Sparkenvaardekenwaterloop een afvoer van hemelwater met weliswaar een overstortconstructie . Er is nu absoluut géén reden waarom de overstort zou werken. Aangezien de vervuiling reeds start in de Cardijnlaan komt het wellicht uit de riolering van de Cardijnlaan thv VTI ( ’t Saam). Dit vervuild water wordt rechtstreeks geloosd – via een paaiplaats stroomafwaarts- in de IJzer. Een oplossing zou kunnen zijn om het vervuild water thv de Polderstraat over te pompen in de riolering, maar het kwaad is natuurlijk al geschied. Met de voorspelde regen van komend weekend zal het versneld afgevoerd worden naar de IJzer maar er kan nog meer afvalwater in de riool aanwezig zijn. De vervuiling wordt verder opgevolgd en nader onderzoek zal moeten uitmaken om welk soort product het zou kunnen gaan.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal