BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Wagen belandt in kanaal Bossuit-Kortrijk, bestuurder klautert zelf uit wagen

Wagen belandt in kanaal Kortrijk-Bossuit, bestuurder klautert zelf uit wagen
Foto: NDZ
Brandweer, duikers en een ziekenwagen werden zaterdagmorgen in alle vroege opgeroepen naar de Sluislaan in de Zwevegemse deelgemeente Moen. Kort daarvoor was een Volvo V60 daar in het ijskoude water van het kanaal Bossuit-Kortrijk terechtgekomen. Het ongeval deed zich voor rond 3u45 toen de Volvo V60 uit de Vaartstraat kwam gereden maar ter hoogte van de kruising met de Sluislaan rechtdoor reed in plaats van links of rechtsaf te slaan naar de Sluislaan, die vlak langs het kanaal ligt. “Ik was deze morgen al vroeg wakker omdat ik de ramadan volg en dus moet eten voor zonsopgang. Plots hoorde ik gierende remmen en een doffe knal. Toen ik buiten keek, kon ik nog net zien hoe de wagen in het water terechtkwam. Meteen verwittigde ik de hulpdiensten, daarna ben ik naar ginder gelopen”, vertelt bewoner Rachid El Ghirib (45) die vlakbij de plaats van het ongeval woont. De wagen schoof eerst nog over de grasberm en dook het ijskoude water in. De bestuurder raakte op eigen kracht uit het zinkende voertuig en belde aan bij een naburige woning. “Hij belde met doorweekte kleren bij ons aan en zei dat hij in het kanaal was terechtgekomen. Tijdens het ongeval had hij ook een slag op het hoofd gekregen, wellicht door met z’n hoofd tegen de voorruit terecht te zijn gekomen. We gaven hem meteen verse kledij, zodat hij z’n doorweekte kledij kon uittrekken. De bestuurder werd daarna voor een check-up naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt een andere buur. Enkele duikers gingen meteen te water en hielden nog een zoekactie, om er zeker van te zijn dat er geen andere slachtoffers meer waren. Dat bleek gelukkig niet het geval. Een takeldienst kwam ter plaatse met zwaar materiaal en werd geassisteerd door twee brandweerduikers om de wagen uit het water te takelen. Al die tijd werd de scheepvaart op het kanaal stilgelegd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws, Ongevallen
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen