BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Wagen gaat overkop op E17 te Deerlijk na uitwijkmaneuver, bestuurder gewond

Foto NDZ
Foto NDZ
Vrijdagavond is op de E17 ter hoogte van Deerlijk een automobilist gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Twee rijstroken waren door het ongeval versperd, wat zorgde voor een beperkte file voor het verkeer richting Kortrijk. Toen de bestuurder van de Citroën C3 omstreeks halfnegen richting Kortrijk reed, werd deze op een boogscheut van de afrit in Deerlijk verrast door twee vrachtwagens die elkaar aan het inhalen waren.  In een poging om deze te ontwijken, verloor de automobilist de controle over het stuur.  De Citroën week hierdoor van zijn koers af en belandde eerst tegen de vangrails aan de rechterzijde van de snelweg.  Daarna werd de wagen opnieuw de snelweg opgeslingerd, om uiteindelijk na enkele buitelingen op zijn dak tot stilstand te komen tussen de linker- en de middenrijstrook.  De bestuurder raakte bij het ongeval gewond en werd voor verzorging naar de spoed het AZ Groeninge te Kortrijk overgebracht. Door de klap lagen twee rijstroken bezaaid met brokstukken en glas en werden ook heel wat spullen uit de wagen geslingerd.  De brandweer kwam ter plaatse om de snelweg terug vrij te maken. Na het takelen van de zwaar gehavende wagen was de snelweg omstreeks halftien terug vrij.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Volkswagen T-roc

Auto komt in Heulebeek terecht

KORTRIJK/HEULE – Woensdagmorgen omstreeks 8.30 uur is een Volkswagen T-Roc in de Heulebeek terechtgekomen.  Het incident vond plaats nadat de bestuurster haar voertuig op de