BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

100 sterke verhalen over de regenboogtrui

Het WK Wielrennen Van 18 tot en met 26 september 2021 vindt in Vlaanderen het wereldkampioen-schap wielrennen plaats. Daarmee komt het WK, dat precies honderd jaar geleden voor de eerste keer verreden werd in Kopenhagen, voor de tiende keer naar ons land en naar het wielergekke Vlaanderen, waar de koers thuis is. Wij zijn van de koers en de koers is van ons. Met 26 gouden medailles is België veruit de koploper qua regenboogtruien. De ideale gelegenheid om een prachtig overzichtsboek te wijden aan de Belgen en Nederlanders die doorheen de rijke wielergeschiedenis om de regenboogtrui streden. Met dit onmisbare verhalenboek kom je alles te weten over de mannelijke en vrouwelijke, piepjonge en stokoude, gelukkige en minder fortuinlijke renners die ooit een gooi naar goud deden. Patrick Cornillie beschreef met zijn zwierige pen al vaak zijn passie voor de koers. Hij is een bekroond dichter, journalist en auteur van talrijke wieler- en fietsboeken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 mei 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport