BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Attractie El Volador in pretpark Bellewaerde vast op 18 m hoogte

Attractie El Volador in pretpark Bellewaerde vast op 18 m hoogte
Foto: FVL
Omstreeks 14u40 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een redding in de hoogte in het pretpark Bellewaerde. Brandweer Westhoek heeft met 2 ladderwagens en het klimteam de 23 tal personen vanop 18 m hoogte 1 voor 1 naar beneden gebracht. De attractie El Volador bevond zich toen op een 15 tal meter hoogte. De problemen begonnen al omstreeks 13u30. Door een mechanisch defect was de attractie in veiligheid gegaan. De veiligheid was in werking getreden omdat de software niet meer kon vaststellen op welke hoogte de attractie zich bevond. De techniekers van het pretpark deden er alles aan om de attractie weer veilig naar beneden te krijgen. Een MUG team, enkele ambulances en het Rode Kruis kwamen ter plaatse om de personen op te vangen en te onderzoeken. Het is niet de eerste keer dat er met deze attractie problemen zijn. Gerelateerde artikelen  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen