BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Ella Leyers en Pink Ribbon geven het startschot voor De Roze Mars

Ella Leyers Met de slogan “Red borsten met je benen”, geeft Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars 2021, op 1 mei het startschot voor de derde editie van De Roze Mars, de online bewegingschallenge van Pink Ribbon. Met De Roze Mars spoort de vzw iedereen aan dagelijks 10.000 stappen te zetten om aan hun eigen gezondheid te werken en meteen de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven. Dat wandelen in coronatijden populairder is dan ooit tevoren, wordt dubbel en dik bewezen. Er staan nu reeds meer dan 14.000 deelnemers aan de virtuele startlijn. Dat zijn er nu al 5.000 meer dan in 2019. In de loop van de maand mei komen daar nog elke dag nieuwe deelnemers bij.  Bij de twee vorige edities verdubbelde het aantal nog gedurende de wandelmaand. Dit jaar is de uitdaging dan ook groter dan ooit: de vzw Pink Ribbon wil haar De Roze Mars-record breken en in deze editie honderd keer de wereld rondstappen. De Roze Mars is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement gedurende de hele maand mei waaraan vanop eender welke locatie deelgenomen kan worden.

De Roze Mars, dat is van 1 tot en met 31 mei proberen 10.000 stappen per dag te zetten voor het goede doel, Pink Ribbon. Met elke stap steken deelnemers een hart onder de riem van de 100.000 Belgische vrouwen die op dit moment vechten tegen borstkanker. Met de nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ maakt Pink Ribbon duidelijk hoe belangrijk preventie is.  Want 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol.

Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars 2021 vult aan: “Wandelen is een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven! Daarom wil ik in mei graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij gedurende een maand dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”.

Iedereen kan zich nog de hele maand mei online registreren bij het digitaal bewegingsplatform www.derozemars.be en via een stappenteller of smartphone zijn stappen synchroniseren. Op het online platform worden alle stappen verzameld en kunnen deelnemers steeds in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en de virtuele competitie volgen. Om de deelnemers van inspiratie te voorzien, lanceerde Pink Ribbon, in samenwerking met Wandelknooppunt.be, twintig unieke wandelingen verspreid over heel België. Elke wandeling telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km. Ideaal voor deze uitdaging dus.

Met een deelname aan De Roze Mars steunen de wandelaars meteen het goede doel. Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur bij Pink Ribbon, is de talrijke deelnemers dan ook erg dankbaar: “Dankzij de inschrijvingen voor De Roze Mars kan Pink Ribbon projecten in het kader van preventie en opsporing van de ziekte en psychosociale steun aan (ex)patiënten opzetten. En dat is van ontzettend grote waarde!”

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf via https://www.derozemars.be/

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 mei 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving