BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

‘Els de Schepper ziet ze vliegen’ vanaf oktober in première

Els De Schepper

Eindelijk is het officieel: de onbetwiste grande dame van het Vlaamse cabaret kondigt haar gloednieuwe tournee aan. Els de Schepper trekt in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022 door Vlaanderen met ‘Els ziet ze vliegen’. In haar vijftiende show pakt ze uit met een ware roadmovie op het toneel, met muziek van Steve Willaert. Ze belooft een absurde reis tot in het diepste van haar hoofd. De ticketverkoop voor de grootste zalen gaat meteen van start via elsdeschepper.com en livecomedy.be.

Els de Schepper blijft een vat vol inspiratie. Sinds vorig jaar werkt ze al aan haar vijftiende onewomanshow, die op 29 oktober eindelijk in première zal gaan. Het publiek mag zich aan een absurde ervaring verwachten die al begint nog voor je in de theaterzaal bent.

EDS Airlines De foyers van de theaters waar Els speelt zullen voor de gelegenheid namelijk omgetoverd worden tot de inkomhal van een fictieve luchthaven. Daar wachten de fans alvast enkele verrassingen. Welke dat zijn? Dat blijft nog eventjes geheim. Zeker is wel dat eens je voorbij de douane bent geraakt, de wonderlijke wereld van EDS Airlines nog maar pas begint.

Els presenteert namelijk een volbloed roadmovie, live in het theater. Het publiek zit aan boord van een turbulente vlucht uit de realiteit; een vlucht die begeleid wordt door de bekende personages van Els: Dikke Rita uit Gent, Vettige Nonkel Richard, Klein Elske – allemaal komen ze voorbij. Maar ook het nieuwste personage, Sonja de depressieve reisleidster, maakt haar opwachting. De centrale vraag in het verhaal: waar zijn de liefde en de uitbundigheid gebleven?

Symfonisch orkest Waar ze met haar vorige tour ‘Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ een zeer persoonlijk en uitermate pakkend verhaal vertelde, kiest ze deze keer voor een fantasierijke voorstelling vol van hilariteit. Al wil dat nog steeds niet zeggen dat er geen ruimte is voor ontroering. Op haar typische eigen manier trakteert Els haar (mede-)passagiers op een afwisselend en spannend verhaal met een absurde inslag. Denk genre ‘The Grand Budapest Hotel’ of ‘La Science des rêves’.

Dit keer weet Els te verrassen met een heuse soundtrack bij haar voorstelling, gecomponeerd door Steve Willaert. Willaert is bekend als componist van de muziek bij heel wat Belgische films en televisiereeksen, maar hij werkte ook al samen met vele nationale en internationale muzikale sterren. De soundtrack bij ‘Els ziet ze vliegen’ wordt ingespeeld door een symfonisch orkest. Maar uiteraard mogen we ook nieuwe livemuziek van Els zelf verwachten.

Praktisch Els de Schepper speelt ‘Els ziet ze vliegen’ vanaf 29 oktober 2021. De première vindt plaats in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Voor die tijd zal ze alvast enkele avant-premières en een hele reeks try-outs brengen. De volledige show is te zien tot april 2022. Tickets voor onder andere Arenberg Antwerpen, Capitole Gent, C-Mine Genk en Kursaal Oostende zijn vanaf nu in verkoop. Andere theaters volgen snel. De volledige speellijst kan je raadplegen op www.elsdeschepper.com of op www.livecomedy.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving