BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

‘Het geval Galileo’, hilarisch hoorspel over Galileo Galilei

Het geval Sinds woensdag 12 mei ligt ‘Het geval Galileo’ in de winkel. Een boek met hoorspel van Het Geluidshuis in opdracht van deMens.nu en Humanistische Jongeren (Hujo). Een verhaal van Paul Wauters, met muziek van Koen Brandt en met de stemmen van ondermeer Tom Vermeir en Ella Leyers, op meesterlijke wijze geïllustreerd door Mattias De Leeuw. Met dit humoristisch, gelaagd en muzikaal luisterverhaal wilden deMens.nu en Hujo eerst en vooral de 12-jarigen bereiken die dit jaar hun Feest Vrijzinnige Jeugd vieren. Tijdens dit feest staan de jongeren stil bij de stap van het lager naar het middelbaar onderwijs, waar ze overspoeld zullen worden door kennis. In die eerste stap richting volwassenheid is het ontzettend belangrijk dat ze met een kritische en open geest de wereld van de kennis induiken.  Inmiddels hebben meer dan 5000 feestelingen het luisterboek al ontvangen. Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskunde-dropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Het experiment is zijn wapen om te vechten tegen oubollige en onkritische stemmen die niets liever willen dan dat alles blijft zoals het is … Nieuwsgierig? Je vindt ‘Het geval Galileo’ in de boekhandel, op geluidshuis.be of in de Geluidshuis-app.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 mei 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving