BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Illegaal lockdownfeest in natuurgebied de Oude Leiearm

In de nacht van zaterdag op zondag vond in het beschermd natuurgebied de Oude Leiearm gelegen op de grens van Kuurne, Harelbeke en Kortrijk een illegaal lockdownfeest plaats.  Het was dan ook even schrikken zondagmorgen toen natuurpunt het afgesloten natuurgebied betrad en het achtergelaten afval terugvond die de feestvierders er nalieten.  “Naast het overtreden van de geldende coronaregels, getuigt dit ook van weinig respect voor de natuur”, reageert Johan Staelens van Natuurpunt, “Dit is een volledig afgesloten natuurgebied, die niet toegankelijk is voor het publiek.  Toch slaagden de feestvierders er duidelijk in om illegaal dit beschermd natuurgebied te betreden.  Binnendringen in zo’n gebied om er ongegeneerd feest te vieren is echter erg schadelijk voor de dieren die er leven.”  De identiteit van de feestvierders is niet gekend.

Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online